La Generalitat desactiva l’avís preventiu per contaminació atmosfèrica a tot Catalunya

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha desactivat l’avís preventiu per contaminació atmosfèrica per nivells moderats de partícules PM10 que estava actiu a tot Catalunya des de dissabte, 6 de juliol. Un primer avís s’havia activat el 25 de juny i es va mantenir fins l’1 de juliol, quan es va declarar una situació d’episodi d’alta contaminació ambiental per partícules que va durar fins l’endemà dimarts, dia 2. A partir de llavors es va activar un avís preventiu, que es va desactivar el dijous, dia 4. 

Hores d’ara, els nivells de PM10 han disminuït en totes les estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) i ja no superen el valor límit diari de 50 µg/m³ en cap d’elles. A més, la previsió dels models de dispersió de contaminants atmosfèrics indica que tindrem un dia ennuvolat, acompanyat de precipitacions generalitzades, que ajudaran a netejar l’ambient. Aquesta situació ve donada per una entrada d’aire fred en altura que provoca un augment de la inestabilitat atmosfèrica i que anirà retirant la massa d’aire càlid que ens ha afectat durant els darrers dies amb una important intrusió de pols africana.