Desactivada l’alerta del pla d’emergències químiques a Tarragona

Els Bombers de la Generalitat han treballat aquest cap de setmana en l’incendi en una nau industrial de l’empresa logística Miasa, situada al polígon industrial Entrevies de Tarragona i que, entre els productes que emmagatzemava, hi havia alguns productes químics en petita quantitat. En una roda de premsa a l’edifici CAT112 de Reus, tant la Generalitat com l’Ajuntament de Tarragona han remarcat que no hi ha hagut “cap perill” per a la població i que per això no se n’ha decretat el confinament. El director dels serveis territorials d’Interior a Tarragona, Joan Carles de la Monja, ha assegurat que “la situació està controlada” i Protecció Civil desactivava ahir diumenge a la tarda l’alerta del pla d’emergències químiques (PLASEQCAT).

Fins a l’incendi s’hi ha desplaçat 20 dotacions dels Bombers, 14 dels Mossos, diverses unitats de la Policia Local, 5 ambulàncies del SEM, efectius de Protecció Civil i de les unitats de medició mediambiental per avaluar la qualitat de l’aire, que asseguren que en tot moment ha estat lliure de partícules tòxiques.

El foc va començar al voltant de la una de la matinada de diumenge i ha cremat una superfície d’uns 4.800 metres quadrats d’un total de 8.000. L’inspector i cap d’intervenció dels bombers, Joan Rovira, ha explicat que la nau contenia productes de diferents tipologies, ja que es tracta d’una empresa de logística. Segons ell s’han calcinat els productes en estoc de neteja i els de la secció d’aerosol. En canvi, s’han salvat els productes inflamables.

Pel que fa a l’activació de les sirenes d’alarma de risc químic, el director dels serveis territorials d’Interior a Tarragona, Joan Carles de la Monja, ha assegurat que no era necessari, atès que no hi havia afectacions per la ciutadania i s’havia identificat que el perímetre de la zona afectada no estava poblat. “Les sirenes són un element d’avís que s’usen quan toca”, ha defensat.