Protecció Civil desactiva l’Alerta del pla PROCICAT un cop finalitzada l’onada de calor

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquest dilluns a la tarda la fase d’ALERTA del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per onada de calor, un cop el Servei Meteorològic de Catalunya ha tancat l’episodi. 

L’Alerta de l’onada de calor va començar el passat dimarts, 25 de juny, i s’ha allargat fins aquest dilluns, assolint les temperatures màximes de més de 40º el cap de setmana. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, els dies més calorosos van ser el divendres 28 i el dissabte 29, quan es van mesurar fins a 43,6 ºC a Artés (Bages) o 43,8 ºC a Alcarràs, respectivament. 

Al llarg de tots els dies que s’ha mantingut l’ALERTA, des del CECAT de Protecció Civil s’ha fet seguiment amb els ajuntaments i altres organismes, de les possibles incidències de l’onada de calor entre la població i s’ha coordinat la posada en marxa de mesures preventives per als més vulnerables, com la gratuïtat de les piscines municipals.

Està previst que a finals de setmana repuntin les temperatures, amb la possibilitat d’una nova onada de calor que se sumaria als efectes de l’episodi que es tanca ara. Protecció Civil demana estar atents als possibles avisos que s’emetin al respecte, i recorda que es manté elevat el risc d’incendi forestal per la qual cosa cal extremar les precaucions en les activitats prop del medi natural.