Els Bombers de la Generalitat atenen 1.175 serveis per la revetlla de Sant Joan

Els Bombers de la Generalitat han atès un total de 1.175 serveis al llarg de tota la Revetlla de Sant Joan; és a dir, entre les 20.00h del 23 de juny i fins a les 08.00h del matí del 24 de juny. Al llarg de tota la revetlla, el gruix principal de serveis s’ha fet a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. El principal tipus de servei que s’ha fet ha estat els incendis per mobiliari urbà i vehicles (578). Els incendis de vegetació han suposat 432 sortides arreu de Catalunya. A Tarragonès es van produir 16 incendis de vegetació i 12 incendis diversos (contenidors, vehicles, habitatges…). Fins a les 8 del matí del 24 de juny, el telèfon d’emergències 112 va rebre 3.902 trucades per 2.102 incidents relacionats amb la revetlla de Sant Joan. D’aquestes, 128 trucades es van fer des del Tarragonès.

El Cos d’Agents Rurals ha organitzat, com en anys anteriors, un operatiu de vigilància especial de prevenció d’incendis forestals. Hi va haver diversos incendis de poca entitat, de menys de 1.000m2. Durant els dies previs a la revetlla  s’han inspeccionat 345 fogueres. I només en l’operatiu especial de la nit de Sant Joan es van revisar 97 fogueres per verificar que el compliment de les mesures de prevenció fos l’adequat i que les fogueres no tinguessin residus que no es poden cremar. En total, 15 fogueres van haver d’adequar les condicions (en la majoria dels casos es va requerir als responsables que es retiressin elements que no es poden cremar com plàstics i matalassos) i una va quedar suspesa per incompliments greus.