Constantí celebra la festivitat de Sant Joan

Constantí ha celebrat la festivitat de Sant Joan amb tot un seguit d’actes programats. Començaven divendres a la tarda a la Plaça de la Generalitatamb una fira de jocs infantils al carrer per a nens de 3 a 12 anys. A les set es va encendre una traca i van sortir els gegants Balam i Namá de l’Associació Dance Power Constantó. A la nit va tenir lloc una sessió de cinema infantil amb la projecció de la pel·lícula “Spider-Man”. Pel que fa als actes de la vigília de Sant Joan, el diumenge 23 de juny, arrencaven amb l’arribada de la Flama del Canigó, que va ser transportada des de Reus pels components de l’associació Moto-Clàssic Constantí i que va anar directament fins al carrer Major, davant de l’Ajuntament, es va fer la tradicional lectura del manifest, enguany a càrrec dels representants del Club de Tir amb Arc Constantí.

Al mateix ajuntament, es van concentrar totes les entitats i associacions participants, que amb la Flama del Canigó, van acompanyar la comitiva d’autoritats municipals fins la plaça de la Generalitat per donar el tret de sortida a les festes de Sant Joan, que com cada any ha celebrat l’AAVV Centcelles. Les entitats que han participat aquest any d’aquest recorregut de la flama del Canigó han estat el Club de Tir amb Arc Constantí, l’Associació Moto-Clàssic Constantí, l’Associació Cultural Literària, el Club Patí Constantí, la Societat Cultural i Recreativa El Casino, l’Associació d’Amics de la Colla C.O.C.A, el Centre d’Esports Constantí, el grup d’Armats i l’Associació de Dones per la Unitat de Constantí.

Un cop arribats a la plaça de la Generalitat, i després de la recepció per part de l’AAVV Centcelles, es va donar inici al sopar de motxilla. Pocs minuts abans de la mitjanit, a la mateix plaça de la Generalitat, va tenir lloc l’encesa de la foguera de Sant Joan i un castell de focs, amb la col·laboració de l’Associació d’Amics de la Colla C.O.C.A. La música no va faltar en aquesta revetlla de Sant Joan, de la mà de Star Ways Band, la banda de versions d’un altre planeta. La vetllada finalitzava amb un sessió musical a càrrec d’un DJ.